De campagne (Kinderopvang Dankzij Jou) van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang heeft als doel nieuwe medewerkers aan te trekken én de huidige pedagogisch medewerkers te behouden.  Hiervoor is een campagnewebsite opgezet met onder andere een test ( Wil jij ontdekken wat jij kan betekenen voor kinderopvang, doe dan hier de test. ) informatie over werken, opleidingen, carrière en overstappen vanuit een andere branche.

Ook is er een menukeuze “vacatures” geplaatst, maar of dat nu gaat werken …….. We nemen het met u door.

Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang

De campagne is een initiatief van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang (voorheen arbeidsmarktfonds FCB) . Het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang bestaat uit vertegenwoordigers van landelijke partijen die ook betrokken zijn bij de cao Kinderopvang. Vanuit werknemerszijde zijn dat FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en De Unie. Vanuit werkgeverzijde zijn dat de Brancheorganisatie Kinderopvang en de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Aan dit platform nemen deel bestuurders en professionals van organisaties, landelijke vakbondsvertegenwoordigers en beleidsmedewerkers van cao-partijen.

De campagnewebsite en kandidaten

Bij de campagne website is het mogelijk om te kijken of er binnen 5 (tot 25) km van een postcode locaties zijn die KDV of BSO bieden. Hierna wordt er een pagina getoond met 10 locaties per pagina. Bij de keuze tot 25 km kan dat oplopen tot rond de 100 pagina’s.

Een kandidaat kan dan een locatie uitkiezen en dan op de link klikken voor de vacaturepagina van die organisatie. De kandidaat komt dan op (als link correct is) op een overzichtspagina van de organisatie.

Veel klikwerk dus voor de potentiële kandidaten.

De campagnewebsite en werkgevers

Als werkgever moet u dus ook maar hopen dat een potentiële kandidaat uw locatie ziet en op de link klikt (en hopen dat de juiste link is opgenomen of de link überhaupt werkt). De kans dat er op deze manier kandidaten bij uw organisatie terecht komen is dus niet heel erg groot.

De menukeuze “Vacatures” betreft hier meer een soort locatieoverzicht van het LRK (Landelijk Register Kinderopvang).

Eerdere campagnewebsites

In het verleden heeft het FCB vacature websites voor de kinderopvang opgezet : www.werkinkinderopvang.nl en https://loopbaanplein.fcb.nl. Ondanks behoorlijke investeringen zijn deze websites niet echt succesvol geweest en offline gezet. Zo werd er in het verleden veel geld besteedt aan advertenties in de papieren media terwijl er niet werd geïnvesteerd in SEO van de website en deze dus slecht vindbaar was.

Profileren als werkgever

Om uw organisatie toch te profileren heeft u op de vacaturebank voor de opvang van kinderen uitgebreide mogelijkheden. U kunt (gratis) één of meerdere bedrijfsprofielen onder één account aanmaken en hierbij o.a. logo, omschrijving, links naar uw websites en sociale mediaprofielen plaatsen. Wilt u per locatie een bedrijfsprofiel aanmaken ? Geen probleem!

U treft op deze pagina meer informatie. Als u vacatures plaatst worden deze getoond bij het bedrijfsprofiel van uw keuze. Al vele andere organisaties maken hier gebruik van, zoals te zien is op deze pagina.

VacatureKinderopvang.nl is de oudste vacaturebank voor de kinderopvang sinds 2009 en de enige vacaturebank die volledig gratis is.

Vacatures plaatsen

Als werkgever wilt u toch graag dat uw vacatures onder de aandacht komen van een groot en gerichte doelgroep ? De vacatures die u plaatst op VacatureKinderopvang.nl worden ook getoond op de Facebookpagina met meer dan 16.000 volgers. Hiermee is het veruit de grootste community voor mensen die interesse hebben in vacatures in de kinderopvang.

Daarbij worden de vacatures ook geplaatst op Twitter, Linkedin en op andere websites, zoals WerkenbijKinderopvang.nl (maandelijks circa 25.000 unieke bezoekers).

Oh ja… het plaatsen van vacatures is volledig gratis !

Als kandidaat je CV online

Wil je als kandidaat je CV online zetten om gevonden te worden door werkgevers? Dat kan natuurlijk ook. En ook volledig gratis. Ga snel naar deze pagina toe!

Volgt u al onze Facebookpagina ?

[TheChamp-FB-Comments num_posts=”10″]

Duidelijke informatie over de Kinderopvang