Kinderopvang

Er zijn tegenwoordige vele officiële vormen van bieden van kinderopvang. De meeste bekende is natuurlijk op een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Maar ook de gastouders (bij de gastouder thuis) en nanny’s (bij het gezin aan huis) zijn officiële vormen van kinderopvang.

Echter vallen zij niet onder het Cao kinderopvang, waardoor het werken als nanny niet erg aantrekkelijk wordt gemaakt. Je kunt namelijk alleen bij een gezin in loondienst, maar hier zitten ook haken en ogen aan. Daarom moet je eens per jaar je inkomstenbelasting betalen, jezelf verzekeren wat lastig is omdat dit beroep niet door alle verzekeraars wordt erkend en wat uiteindelijk aardig in de kosten loopt.

Is het niet vreemd dat dit met zoveel gezinnen met nanny’s nog steeds niet goed is geregeld? Als zij ook gewoon in loondienst zouden kunnen en daarmee onder het Cao zouden vallen, wordt het veel aantrekkelijker om in de kinderopvang te werken. Ik hoop dat hier in de toekomst echt wat mee wordt gedaan, want zeg nou eerlijk… wat is er mooier  om een kind in zijn eigen omgeving te laten opgroeien in de buurt van andere kinderen ook met nanny’s?!

Geef een reactie