De website van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) is vernieuwd. De zoekfunctionaliteit is absoluut verbeterd. Er is wel een maar….

Kinderopvanglocaties moeten een link plaatsen naar het laatste GGD rapport over hun kinderopvanglocatie. In de regel gebeurt dat door een link te plaatsen op hun website naar hun locatiepagina op de website van het Landelijk Register Kinderopvang. Hierdoor zijn ze altijd gewaarborgd dat het laatste GGD-rapport vindbaar is, deze wordt hier immers ook geplaatst door de GGD.

Heb je op de website geen link naar het laatste rapport van de GGD kan dat leiden tot wat trammelant met de GGD Inspecteur, je voldoet immers niet aan de regels.

Wat blijkt nu : bij het vernieuwen van de website zijn de links niet intact gebleven. Deze zijn opnieuw opgebouwd, waardoor waarschijnlijk duizenden links (circa 16.000 locaties) op de websites van kinderopvanglocaties niet meer werken. Heel slordig !  Klikt u bij veel websites van kinderopvanglocaties op de link naar het GGD-rapport komt u nu terecht op een fout pagina.

Een beetje kundige en verantwoordelijke website bouwer zorgt er dan voor dat deze links in stand blijven of omgeleid worden naar de nieuwe landingspagina. Of op z’n minst op een aangepaste landingspagina terecht komt met een waarschuwing dat de links zijn aangepast en de kinderopvangorganisatie deze ook moet aanpassen.

Blijkbaar is dat echter te veel gevraagd van de Rijksoverheid.

  • Of denken ze dat kinderopvangorganisaties zitten te wachten op een waarschuwing van de GGD omdat de link naar het GGD rapport niet klopt?
  • Of is het bedoeld om de GGD aan het werk te houden ? Vermoedelijk zijn er ruim 15.000 links naar de LRK-pagina’s, waarvan het bulk niet meer werkt.
  • Of is het bedoeld om medewerkers in de kinderopvang beetje aan het werk te zetten om hun websites te updaten ?

In ieder geval zeer onzorgvuldig van het LRK (= lees Rijksoverheid).

Volgt u al onze Facebookpagina ?

[TheChamp-FB-Comments num_posts=”10″]

20 jaar actief in de kinderopvang. Vakgebied o.a. financiën en de kinderopvangtoeslag. Bemoeit zich niet met pedagogiek. Artikelen op basis van ervaring en op persoonlijke titel. Vooral niet actief bij brancheorganisaties e.d.