Welkom bij de Quiz : Kinderopvangtoeslag

Hoe is uw kennis over de kinderopvangtoeslag ? Test deze in deze quiz van 10 vragen.

U start (als alleenstaande ouder) op 1 januari met een dienstverband van 40 uur. U raakt werkloos op 1 april.  Uw kind gaat 28 uur per week naar een kinderdagverblijf (0-4 jaar). Hoeveel weken kan uw kind naar het kinderdagverblijf met behoud van recht op kinderopvangtoeslag.

U wilt de kinderopvangtoeslag rechtstreeks laten storten op de bankrekening van de kinderopvangorganisatie. Kan dat ?

Uw ex-partner (ook geen toeslagpartner) betaalt de factuur met kinderopvangkosten rechtstreeks aan de kinderopvangorganisatie. Mag dat voor de kinderopvangtoeslag?

U heeft de keuze uit een aantal inkomens. Welk inkomen is het beste te gebruiken als toetsinginkomen ?

U krijgt van uw kinderdagverblijf een factuur met daarop voor die maand 240 uur kinderopvang á € 8,02 per uur. U geeft dit door bij uw aanvraag kinderopvangtoeslag. Krijgt u kinderopvangtoeslag voor deze 240 uur ?

U werkt van 1 januari tot en met 30 juni op een dienstverband van 40 uur, daarna raakt u werkloos. Hoeveel arbeidsuren zijn in dat jaar basis voor de kinderopvangtoeslag.

Op 1 maart krijgt u een nieuwe auto van de zaak. Moet u een wijziging van uw toetsingsinkomen opgeven ?

U werkt 40 uur per week, uw (toeslag)partner werkt 30 uur per week. Wat is het maximum aan kinderopvanguren waarvoor u kinderopvangtoeslag kan ontvangen als uw kind gebruik maakt van een kinderdagverblijf (0-4 jaar).

U werkt als alleenstaande ouder 30 uur per week. Voor hoeveel uur aan kinderopvang heeft u recht voor de kinderopvangtoeslag als uw kind naar de buitenschoolse opvang gaat ?

U betaalt niet de factuur met de kosten kinderopvang aan de kinderopvangorganisatie. Kan dit gevolgen hebben voor uw beschikking kinderopvangtoeslag ?


U bent aan het einde gekomen van de quiz. Klik op onderstaande button "stuur quiz in" en u krijgt de score te zien.