LRK

Op 3 januari 2022 heeft het Landelijk Register Kinderopvang de website aangepast. Gevolg : er moeten (weer) zo’n 37.900 links worden aangepast in Nederland op de websites van de houders. De oude links naar de informatiepagina met de GGD-rapporten zijn nu niet meer te bereiken.

De oude links op de websites van kinderopvangorganisaties worden nu doorgezonden naar een storingspagina waar de bezoeker in de war gebracht wordt met een foutieve tekst. Er is immers geen storing, de gevraagde pagina bestaat gewoon niet meer en zal ook niet meer terug komen.

Technische storingVanwege een technische storing heeft u op dit moment geen toegang tot het Landelijk Register Kinderopvang. U wordt door de LRK Helpdesk geïnformeerd wanneer de website weer in de lucht is.Onze excuses voor het ongemak.

Nu waren er eind december zo’n 37.900 actieve adressen ingeschreven bij het LRK ingeschreven

  • 9.139    KDV-locaties
  • 7.655    BSO-locaties
  • 528       Gastouderbureau’s
  • 20.578  Gastouders

Iedereen (37.900) heeft een eigen pagina in het LRK en dus een aparte URL waar hun GGD-rapporten staan opgenomen. En deze links dienen allemaal opgenomen te zijn staan op de websites van deze houders/locaties.

Herhaling van 2020

Januari 2020 heeft er ook al een aanpassing gevonden van het LRK waardoor alle organisaties de links moesten aanpassen op hun website. Helaas heeft het LRK net als in 2020 ook in 2022 er niet voor gekozen voor een simpele en gebruiksvriendelijke oplossing, namelijk de pagina’s “redirecten”. Dit is een werkwijze die websites gebruiken om “oude” webpagina’s door te leiden naar “nieuwe” pagina’s zonder dat gebruikers hier veel last van hebben. Deze simpele oplossing is makkelijk te implementeren, echter blijkbaar niet voor de ICT van de Rijksoverheid.

Handhaving GGD

Als een organisatie niet de juiste linkvermelding heeft staan op de website kan dat leiden tot een handhaving. De organisatie voldoet immers niet aan de regelgeving. Het is het hopen dat de GGD beseft dat kinderopvangorganisaties momenteel iets anders aan hun hoofd hebben dan weer een extra administratieve last.