Recent heeft FNV Kinderopvang een meldpunt geopend : “FNV-meldpunt beroepskracht-kindratio (BKR)”. Tot hun “grote verrassing” kwamen er de nodige meldingen binnen. Heel verrassend tijdens een coronaperiode waarbij de wereld op z’n kop staat. Terwijl de scholen conciërges voor de klas zetten, de kinderopvangorganisaties kampen met personeelstekort en proberen locaties en groepen open te houden zodat kinderen zo min mogelijk het dupe zijn begint het FNV met een meldpunt waar iedereen van tevoren weet wat de uitkomst is. Wat het nut voor de branche en haar medewerkers is, is vaag, het lost niets op, het voegt niets toe, het verandert niets, behalve creëren van onrust.

En onrust is in het (eigen)belang van de vakbond FNV.

Ledenverlies

De FNV kampt namelijk wel met een enorme terugloop van leden. De daling bij de FNV is groter dan bij de CNV of het landelijk gemiddelde. Ruim 16 % van de FNV-leden heeft inmiddels de AOW-leeftijd bereikt. Van de werkzame leden (dus jonger dan de AOW-leeftijd), heeft 71,3 % minimaal de leeftijd van 45 jaar en ouder. Dat is nauwelijks nog een dwarsdoorsnede van welke branche dan ook en zeker niet van de kinderopvang. Ga maar na bij je eigen organisatie : is bijna driekwart van jouw collega’s 45 jaar of ouder ?  We denken van niet.

Onrust in branche

Met zo’n dramatische ledendaling moet een vakbond wel iets doen om dat tegen te gaan. En wat levert nu voor een vakbond nieuwe leden op ? Onrust in de branche, ontslagen en stakingen (alleen als lid van de vakbond ontvang je “stakingsgelden”) is het “finest hour” voor een vakbond. Zo is de FNV begonnen met de acties in de kinderopvang gebaseerd op 70-75 FNV leden.

Acties als een meldpunt voor overschrijding van het BKR midden in een corona pandemie past in dezelfde beleid.  Hoe meer onrust in de branche, hoe meer leden de FNV mogelijk kan werven. In de openbare jaarrekening 2019 werd al aangekondigd dat er werd ingezet op ledenontwikkeling.  

Gegoochel met cijfers

De FNV heeft wel een reputatie om met cijfers te goochelen. Gebrek aan openheid is al langer een probleem binnen de vereniging, volgens de auditcommissie van de FNV zelf. Dat bleek uit het interne jaarverslag waar Vrij Nederland de hand op wist te leggen.

Dat de vakbond het niet zo nauw neemt met cijfers blijkt ook wel uit het artikel van de Trouw :

Een miljoen leden? Dat klopt niet meer. In het FNV-jaarverslag dat in handen is van Vrij Nederland valt te lezen dat de bond vorig jaar 953.947 leden telde. Dat is 7 procent minder dan het jaar ervoor. Maar op hun website staat dat de vakbond nog altijd één miljoen leden telt. “Nouja, 9,60 euro is toch ook 10 euro”, verklaart een woordvoerder van de vakbond dat verschil. In september vorig jaar heeft de vakbond in een bericht op de eigen site wel laten weten inderdaad onder de één miljoen leden te tellen.

Dat gegoochel met cijfers gebeurt ook bij de FNV Kinderopvang. Zo werd groot aangekondigd dat 95 % van de leden het werkgeversvoorstel bij de cao hadden weggestemd. Er werd alleen angstvallig geheim gehouden dat het gebaseerd was op 95 % van 70-75 FNV leden (op een totaal van zo’n 110.000 medewerkers in de branche). Uiteindelijk gaf FNV toe dat alleen belangrijk was wat de meerderheid van de deelnemers vond, ook al waren er maar 10 stemmers geweest (in plaats van de 75).

Voordat de “landelijke” staking had plaatsgevonden wist de FNV ook al te vertellen dat er zeker 4.000 deelnemers bij de staking waren. Bedoeld werd waarschijnlijk dat 4.000 leden hadden aangegeven dat ze deel wilde nemen. Geen enkele onafhankelijke bron heeft deze aantallen bevestigd, ook de door FNV uitgebrachte beeldmateriaal doet anders vermoeden. Daarbij is een potentiële deelname van circa 3,5 % van totaal aantal medewerkers is niet echt een doorslaand succes te noemen.

Salarissen vakbond

De FNV hamert vaak op openbaarheid van de bestuurders salarissen bij bedrijven, maar vind dat niet van toepassing op de eigen organisatie. Ook in de eigen, vertrouwelijke interne jaarverslag wordt zeer beperkt openheid verstrekt over de salarissen van FNV- bestuurders, anders dat die € 1,4 miljoen bedroeg in 2019 blijkens het artikel van Vrij Nederland.

Als lid van de vakbond FNV betaal je ook mee aan een exorbitante vertrekregeling van FNV-medewerkers. Bij een vertrekregeling van medewerkers van de FNV bedroegen de vertrekpremies tussen de € 137.000 en € 200.000 per persoon, terwijl de wettelijke transitievergoeding € 83.000 (in 2019) bedraagt. Volgens de interne audit commissie van de FNV : ‘Het beeld van een intern gerichte organisatie die niet voor de leden, maar vooral goed voor zichzelf zorgt kan een verdere negatieve impact hebben op het imago van de FNV” in het interne rapport welke in handen is van Vrij Nederland.

Belang branche kinderopvang

De FNV vind het niet heel belangrijk hoe het gaat met de branche kinderopvang, zoals blijkt uit onderstaande reactie op hun Facebookpagina. Dit is toch wel vreemd, promotie van de branche kinderopvang en haar werkzaamheden kan leiden tot meer interesse om een opleiding te volgen of voor zij-instromers om te komen werken in de kinderopvangbranche en hierdoor vermindering van personeelstekort. En dat is in het belang van de medewerkers in de branche.

Belang vakbond FNV

Het belang van de FNV is nu het eigen belang. Niet die van haar leden, of de branches waarin ze werkzaam is. Het belang van vakbonden is over de jaren heen al aan het afnemen. Medewerkers zijn mondiger geworden, komen beter voor zichzelf op en de belangen zijn ook meer individueel. En heel veel regels in wetgeving waarbij de medewerkers beschermd worden. De tijd van branches met grote aantallen arbeiders (zoals ooit de mijnwerkers), grote golven ontslagen is wel voorbij, er zijn meer branches bijgekomen, met meer specialismes, meer variatie en meer ZZP’ers.

De vakbonden hebben nu vooral eigen belang. Het belang om te kunnen overleven.

Constructief

Terwijl de CNV samen met de werkgevers het gesprek aangaat met de rijkoverheid om wetgeving en administratieve regelgeving structureel aan te pakken in de branche, is de FNV bezig onrust aan te wakkeren. Maar ja, de CNV heeft niet zo’n groot ledenverlies en iets minder last van vergrijzing dan het FNV

Bronnen : Vrij NederlandTrouwKinderopvangTotaal

Ook een opinie/blog op deze website? Stuur deze in naar mail@werkenbijkinderopvang.nl