protocol

Er is een nieuwe versie van het protocol kinderopvang en corona beschikbaar. Dit ter vervanging van het protocol van 3 december.

De wijzigingen in het protocol kinderopvang per 17 december:

  • In geval van een uitbraak op de kinderopvang of in het primair onderwijs zijn immune kinderen en medewerkers uitgezonderd van de quarantaine-adviezen. Wel krijgen alle kinderen en medewerkers het advies om zo spoedig mogelijk een zelftest te doen en op dag 5 bij de GGD te testen. Immune personen hoeven niet thuis te blijven in afwachting van het testresultaat.
  • Een persoon wordt als immuun beschouwd als deze minder dan 12 maanden geleden COVID-19 heeft doorgemaakt.

Dit komt voort uit het 127e OMT advies:

Voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs die gebruik maken van de (noodopvang op de) BSO geldt, nu de scholen gesloten zijn, het advies om (preventief) twee keer per week zelftesten te gebruiken voordat zij naar de BSO gaan.

(Noot redactie : de kinderopvang heeft niet de beschikking gekregen over gratis zelftesten van de overheid zoals het basisonderwijs, maar moet proberen deze betaald in te kopen bij leveranciers. Of de basisscholen de kinderen van groep 6,7 en 8 genoeg zelftesten heeft verstrekt zal verschillen)

Het protocol is te downloaden via deze link.

Doe je mee met ons onderzoek ?

[poll id=”45″]