corona
corona

Toch nog noodregeling

Er komt een vergoeding voor ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang vanwege Corona de rekening hebben doorbetaald en tot nu toe buiten de compensatieregeling vielen.

Het gaat om de ouders van naar schatting 3.700 kinderen die de kosten voor kinderopvang geheel zelf betalen en dus geen gebruik maken van kinderopvangtoeslag of een gesubsidieerd aanbod van de gemeente. Het kabinet heeft 8,5 miljoen euro gereserveerd om deze ouders alsnog een vergoeding te geven. De regeling zal de komende periode nader worden uitgewerkt.

Ook deze ouders hebben tijdens de lockdown kosten gemaakt, zonder gebruik te kunnen maken van de opvang. Ik vind het belangrijk dat zij daar net als de andere ouders een vergoeding voor krijgen.‘

Staatssecretaris Bas van ’t Wout

De vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang heeft betrekking op de Corona-maatregelen van het kabinet voor de periode van sluiting van de kinderopvang. Om te voorkomen dat ouders hierbij betaalden voor een dienst die zij op dat moment niet geleverd kregen, besloot het kabinet ouders die een eigen bijdrage betalen een vergoeding uit te keren. Ouders hielden op deze manier recht op hun toeslag en behielden hun plek op de kinderopvang.