evaluatie

NL leert door

Een loopbaanadviseur geeft zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Hij of zij kan je helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

NL leert door

De vraag naar ontwikkeladviezen in 2020 was groot, in augustus hebben in één maand 22.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladvies. Deze mensen zullen in het najaar van 2020 een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Het kabinet trekt nu extra geld uit om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt, hierdoor zijn er vanaf 1 december 2020 weer 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

Ga, als je niet kan of wil wachten met het starten van een loopbaantraject, in overleg met je werkgever en vraag of die financieel kan bijdragen aan jouw ontwikkeling. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Zoek een Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Ook bieden vakbonden ontwikkelmogelijkheden aan:

Vind een loopbaanadviseur

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

For English click here