beoepscode kinderopvang

De Beroepscode Kinderopvang is herzien. Kinderopvang werkt! was hier de afgelopen tijd mee bezig, samen met het werkveld en PPINK. Onder de nieuwe titel ‘Beroepscode van pedagogisch medewerkers in kinderopvang’ actualiseerden we de code en voorzagen we die van nieuwe voorbeelden van ethische dilemma’s uit de praktijk.

Met de beroepscode maken pedagogisch medewerkers kennis met de normen van hun beroep. Het leert je hoe je een ethisch dilemma kunt herkennen. Via voorbeelden leer je bovendien hoe je hiermee kunt omgaan. De code helpt je bij het maken van afgewogen keuzes én deze goed uit te leggen. Kortom, de beroepscode is een steuntje in de rug van professionals in kinderopvang. Samen leren van ethische dilemma’s draagt bij aan meer vakmanschap, werkplezier en beroepstrots. En geeft hiermee een extra impuls aan de kwaliteit van de dienstverlening.  

Download hier de herziene Beroepscode Kinderopvang