corona
corona

Gaat uw kind hele of halve dagen naar school ?

Vanaf 11 mei starten de basisscholen weer met lesgeven op de. De minister van onderwijs (Arie Slob) heeft daarbij opgeroepen dat er bij voorkeur een rooster opgesteld moet worden waarbij de halve school een hele dag naar school gaat. Dit vanwege veiligheidsredenen (zo min mogelijk verkeer op 1 dag) en praktische overwegingen (aansluiting bij de BSO)  en zodat de ouder(s) zo “normaal” mogelijk een dag kunnen werken.

Uit berichtgeving van de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK), Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) en de Stichting Voor Werkende Ouders en een herhaalde oproep van de minister blijkt dat toch veel scholen niet de richtlijnen van de overheid volgen. Ook zijn er scholen die pas later deze week het rooster bekend maken.

Wij zijn benieuwd naar het rooster van uw kinderen. Welke situatie is bij u van toepassing ? Let op : een dagdeel van bijv 08:15 tot 11:15 of 08;30 tot 12:00 wordt beschouwd als een halve dag als uw kind niet in de middag naar school gaat, of als kind alleen in de middag naar school gaar en niet in de ochtend. De woensdag laten we buiten beschouwing).

Deelt u ook dit bericht ? Wij zijn u daar zeer dankbaar voor !

[poll id=”32″]

Berichtgeving hierover:

Volgt u ons al op Facebook ?