corona
corona

Aanpassing per 18-09

Update 18/9: Er is een versoepeling doorgevoerd in de regels voor gastouders. Wanneer een huisgenoot van de gastouder verkoudheidsklachten heeft maar niet in contact komt met ouders of kinderen die worden opgevangen door de gasthouder, mag de gastouder opvang blijven bieden. Download de nieuwe versie van het protocol via de link onderaan dit bericht.

Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen per 2 september is het protocol kinderopvang aangepast. Een aantal regels zijn gewijzigd, met name rondom het quarantainebeleid voor kinderen. Bekijk hieronder de wijzigingen op een rij.

  • Het quarantainebeleid voor kinderen die terugkomen uit een land met een oranje/rood reisadvies is aangepast. De nieuwe richtlijn is dat alle kinderen tot en met 12 jaar wel naar kinderopvang en school mogen.
  • Vanwege vragen die spelen in de media over ventilatie van met name scholen, is er een verwijzing opgenomen naar de al bestaande RIVM-richtlijn Binnen- en buitenmilieu voor de kinderopvang. Hierin staan o.a. adviezen over luchten en ventileren.
  • Er zijn wat tekstuele wijzigingen doorgevoerd, zoals:
    • De formuleringen over de regels ten aanzien van het thuis blijven wanneer een huisgenoot klachten heeft zijn aangescherpt, waaronder de verduidelijking dat een kind of personeelslid pas thuis hoeft te blijven als de huisgenoot “koorts (38°C of hoger) en/of benauwdheidsklachten” heeft. Als de huisgenoot alleen verkouden, geldt dit niet.
  • Ter volledigheid wordt in het protocol genoemd dat ouders, die vanwege klachten die passen bij het coronavirus en het wachten op de testuitslag thuis moeten blijven, hun kinderen niet zelf mogen brengen of halen.
     

Download hier de nieuwste versie van het protocol.