corona
corona

Nog maar 1 beslisboom

Op 18 september heeft minister Hugo de Jonge besloten dat de regels voor het toelaten van verkouden kinderen op de kinderopvang en in het basisonderwijs gelijk worden getrokken. Dat betekent dat kinderen van 7 t/m 12 jaar met een snotneus in bepaalde gevallen ook naar de kinderopvang (bso / gastouder) en school mogen. Dit heeft ertoe geleid dat er nog maar één beslisboom is. In deze nieuwe versie zijn ook weer een aantal verbeteringen doorgevoerd. Een overzicht van de wijzigingen vindt u hieronder.

De verbeteringen in de beslisboom zijn samen met BOinK tot stand gekomen. De nieuwe beslisboom is wederom voorgelegd en goedgekeurd door het RIVM. We bedanken de gebruikers van de beslisboom voor hun feedback en suggesties.

Bovendien is de boom nu ook vertaald in het engels.

Beslisboom verkouden kind 0 jaar t_m groep 8 – BOinK_AJN_RIVM_ 220920

Decision tree nasal cold child age 0-final grade primary – BOinK_AJN_ 22092020

Wat is er aangepast?

Onderstaande aanpassingen zijn t.o.v. de versies van 3 september 2020.

  • De titel is aangepast naar 0 jaar t/m groep 8. De doelgroepen van deze beslisboom zijn kinderen in de kinderopvang en in het basisonderwijs. Er is daarom bewust gekozen voor
    ‘t/m groep 8’ in plaats van ‘t/m 12 jaar’. Kinderen van alle leeftijden in het basisonderwijs vallen hieronder.
  • Aan de inleiding is uitleg over de nieuwe regels toegevoegd.
  • Er is een aandachtspunt toegevoegd: het is belangrijk om de hele beslisboom te doorlopen. Begin met de startvraag en volg de vragen zoals aangegeven.
  • Het witte blok over wanneer testen en testuitslagen is aangepast en uitgebreid.
  • De datum is aangepast.

We roepen alle ouders, kinderopvangorganisaties, gastouders, basisscholen en andere professionals uit de twee branches op om met deze vernieuwde beslisboom te gaan werken. 

Zeer veel gebruikt

De beslisboom wordt zeer veel gebruikt. Sinds de lancering van de boom op 19 juni 2020 zijn de verschillende varianten van de beslisboom in totaal al ruim 160.000 keer gedownload van de website van BOinK en AJN. De vorige versie (3 september) is in 9 dagen tijd ruim 73.000 keer gedownload. Elke download wordt in veelvoud gebruikt en hangt zelfs geplastificeerd bij de ingang van opvanglocaties en scholen.