onderwijs

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Dat is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met maatregelen, experimenten en regelingen moedigt de Rijksoverheid het ontwikkelen tijdens de loopbaan aan. Ook voor werknemers en werkgevers in de kinderopvang zijn deze regelingen beschikbaar. Wil je weten hoe de Rijksoverheid het leren en ontwikkelen van volwassen stimuleert? Je leest het op de website van de Rijksoverheid

Eén van de regelingen die aan kan sluiten bij behoeften in de kinderopvang is de SLIM-regeling. Deze regeling heeft als doel om de leercultuur in het MKB te stimuleren. Eén van de subsidiabele activiteiten hierin is bijvoorbeeld het bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg. Tot en met 31 maart aanstaande staat een tijdvak open waarin ondernemingen subsidie kunnen aanvragen. Lees meer over de SLIM-regeling

Het coronavirus heeft ook impact op de arbeidsmarkt en de manier waarop wij in Nederland werken. Op hoewerktnederland.nl vind je informatie over hoe werkgevers en werknemers om kunnen gaan met deze veranderingen. Om werkgevers en werknemers te ondersteunen heeft de Rijksoverheid de subsidie ‘NL leert door’ in het leven geroepen. Met de Tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door met inzet van scholing’ kunnen opleiders subsidie aanvragen voor het (verder) ontwikkelen van kennis en vaardigheden van deelnemers. Met de subsidie kunnen opleiders kosteloos online scholingstrajecten aanbieden aan deelnemers. Op dit moment worden al ongeveer 900 cursussen kosteloos aangeboden, waaronder interessante cursussen voor medewerkers in de kinderopvang. Vind de cursus die bij jou past.