Als u op zoek gaat naar kinderopvang kijkt u als ouder vaak naar meerdere punten :

  • Is de locatie bij huis, school of juist bij werk
  • hoe ziet de locatie (binnen/buiten) er uit
  • hoe voelt de sfeer aan bij een rondleiding
  • hoe is de reputatie van de locatie (volgens buren, familie, etc)

Vaak wordt dan ook gekeken naar het financiële plaatje. Maar daar ontstaan dan de problemen. Zo heeft u te maken met kinderopvangtoeslag, toch een behoorlijk lastige regelgeving. En wat zijn nu de kosten ? Veel kinderopvangorganisaties hebben tegenwoordig geen tarievenblad op hun website, maar alleen een uurtarief. Daarbij is het soms lastig te begrijpen wat nu precies de tarievenstructuur is.

Nu is bij de keuze het financiële plaatje vaak niet het belangrijkste, u wilt immers het beste voor uw kind, toch zijn er vaak enorme verschillen tussen de verschillende organisaties. Het kan zeker geen kwaad hier goed naar te kijken.  Het verschil tussen 2 locaties/organisaties kan soms variëren van enkele tientjes per jaar, tot vele honderden euro’s (netto !!).

Wat is hierbij het belangrijkste ? De bruto kosten of de netto kosten ? Dit zijn natuurlijk de netto kosten ! Het kan zo maar voorkomen dat een hogere bruto kosten leiden tot lagere netto kosten.

Het is belangrijk om te weten wat de bruto uurtarieven zijn en de hoeveelheid uren die gefactureerd worden. Dit laatste ook om te bepalen of deze passen binnen uw arbeidsuren.

U treft op deze pagina enkele belangrijke zaken waar u op moet letten bij de uurtarieven van de kinderopvang.

Heeft u een vraag ? Stel deze gerust op ons forum.

Volgt u ons al op Facebook ?

[TheChamp-FB-Comments]

Geef een reactie