De website Werkenbijkinderopvang.nl is eind 2018 flink aangepast. Nu zijn we dol op statistiek, polls en onderzoek. Dus delen we ook onze statistieken.

Bezoekersstatistieken

Volgens Google Analytics waren er in het 2e kwartaal 2019 :

  • Circa 34.000 unieke bezoekers
  • Circa 50.000 sessies, dus 1,47 sessie per unieke bezoeker, oftewel circa 16.700 per maand
  • Circa 147.500 pagina’s bezocht, dus circa 4,33 per unieke bezoeker
  • Circa 86,5% heeft ons gevonden via de organische zoekresultaten bij zoekmachines (dus de “echte” – niet-betaalde zoekresultaten).

Zoekwoorden

Zo stond de website met ruim 500 zoekwoorden en zoekfrases bij de eerste 10 plaatsen van de organische zoekresultaten van Google, denk hierbij aan (varianten van) zoekfrases als :

  • Cao kinderopvang salaris
  • Cao kinderopvang
  • Cao kinderdagverblijf
  • Uurloon kinderopvang
  • Kinderopvangtoeslag tabel

Bij  de zoekwoorden die op de 1e plaats (circa 75) staan is er vaak een CTR (click through rate) van 60 % tot 100 %. Oftewel als er 100 keer naar een bepaalde zoekfrase wordt gezocht op Google, wordt 60 tot 100 keer doorgeklikt naar deze website.

Doel website

Wij streven ernaar duidelijke informatie te geven over onderwerpen als bijvoorbeeld de cao kinderopvang maar ook over de kinderopvangtoeslag. Twee onderwerpen die zeer belangrijk zijn voor de branche. Het grootste gedeelte van de kosten in de kinderopvangbranche bestaan uit de personeelskosten. De branche zou ook niet kunnen bestaan zonder een financiering als de kinderopvangtoeslag.

Kennis test

Op de website staan ook 2 testen over deze onderwerpen.  Het blijkt dat de kennis over de cao kinderopvang en de kinderopvangtoeslag vaak nog een onvoldoende scoort.

Onderzoek

Er staan diverse onderzoeken op de website. Bijvoorbeeld hoeveel uren een medewerker op een KDV of BSO gemiddeld werkzaam is per week. Of in welke trede men als pedagogisch medewerker in ingedeeld van schaal 6 van de cao kinderopvang. Wij roepen medewerkers in de branche op deel te nemen aan deze onderzoeken zodat deze een duidelijk beeld geven.

Vacatures

De website wordt veel bezocht door medewerkers uit de kinderopvang branche. Een ideale plek om dus ook personeel te werven. Wij tonen vacatures afkomstig van de vacaturebank voor de kinderopvang sinds 2009 : VacatureKinderopvang.nl .

Via deze vacaturebank is het mogelijk volledig gratis en onbeperkt vacatures (en bedrijfsprofielen) te plaatsen. De vacatures worden ook geplaatst op een Facebookpagina met > 16.000 volgers.