Wens CAO Kinderopvang

De onderhandelingen voor de cao Kinderopvang 2021-2022 zullen begin februari starten. Dit keer zal het onder bijzondere omstandigheden zijn. In 2020 zijn de salarissen in de CAO kinderopvang fors verhoogd met circa 5 %, in 2020-2021 kampt Nederland met een nog nooit eerder meegemaakte coronacrisis, worden sommige bedrijfstakken financieel overeind gehouden, is er een onzekere economische toestand en is de financiële positie kinderopvang veel minder positief dan door velen wordt gedacht.

Bij onderhandelingen hebben beide partijen (werkgevers en werknemers) wensen en eisen. Het is dan vaak een kwestie van geven en nemen. Ook hangt het af van de situatie in de markt, economische situatie, regelgeving  en vele andere factoren.

Sommige van deze factoren zijn ook slecht of niet te beïnvloeden, bijvoorbeeld door regels van de overheid. Ook de krapte op de arbeidsmarkt is niet zo door werkgevers op te lossen. En er zijn regels die niet door werkgevers en/of werknemers aangepast kunnen worden, maar door overheid / politiek bedacht zijn.

Wat zijn voor de jou de belangrijkste 2 wensen die je graag terugziet in de cao Kinderopvang? Doe mee met het onderzoek Wensen CAO Kinderopvang 2021-2022.

Vraag je het ook aan je collega’s ?