arbeidsuren

Bent u werkzaam als oproepkracht, uitzendmedewerker, met een min-max  contract of heeft u meerdere arbeidscontracten in 1 jaar ? Kortom wisselen uw arbeidsuren nog wel eens.

Het recht op de kinderopvangtoeslag wordt voor een belangrijk deel bepaald op het aantal (betaalde) arbeidsuren van de minst-werkende partner (dus als u een toeslagpartner heeft).

Gaat uw kind naar een kinderdagverblijf (0-4 jaar) dan heeft recht op maximaal 140 % van uw arbeidsuren. Voor de buitenschoolse opvang (4-13 jaar) is dat 70 %.

Terugbetaling

Om grote terugbetalingen (en problemen met de Belastingdienst) te voorkomen moet u een paar keer per jaar controleren hoeveel arbeidsuren u betaald heeft gekregen en voor de rest van het jaar nog verwacht te werken.

U heeft dan nog de mogelijkheid om de beschikking van de kinderopvangtoeslag te wijzigen of eventueel de overeenkomst met de kinderopvangorganisatie aan te passen. Bij de wijziging van de beschikking dient u dan ook een wijziging door te voeren in uw toetsingsinkomen.

Hulpmiddel

Wij hebben voor u een hulpmiddel om snel te kijken hoeveel uren kinderopvang u recht heeft. In de tabel is snel zichtbaar bij welk aantal arbeidsuren u recht heeft op aantal kinderopvang uren.

Buiten de arbeidsuren zijn de uurtarieven die de kinderopvangtoeslag maximaal vergoed zeer belangrijk en de tabel kinderopvangtoeslag. U treft hier de tabel van 2020.

Tip : heeft u nog een potje met niet uitbetaalde overuren / tijd voor tijd uren / compensatie uren ? Als u deze laat uitbetalen tellen deze mee bij de berekening van de jaaruren voor de kinderopvang. Bent u bang dat u dan zwaarder belast wordt ? Lees dan dit artikel.

Volgt u ons al op Facebook ?

[TheChamp-FB-Comments num_posts=”10″]