cao kinderopvang

Hoezo? Er is toch nog geen cao kinderopvang 2023 afgesloten voor de branche? Alleen toch voor werknemers bij de werkgevers die lid zijn van de BVOK. Al blijft het brutoloon in 2023 in de kinderopvang voorlopig gelijk, toch zal in veel gevallen het nettoloon tussen de 3,5 en 4,5 % stijgen.

Dit komt doordat ieder jaar op 1 januari wijzigingen worden doorgevoerd in de loonheffing en premies volksverzekeringen. En dan zal blijken dat bij gelijkblijvend brutolonen er toch een hoger nettoloon in januari 2023 op je bankrekeningen gestort zal worden.

Dit kan je eenvoudig zelf uitrekenen.

Ga naar onze bruto-nettoloonmodule

  • kies bruto-netto
  • vul je huidige brutoloon in
  • selecteer bij “sector” de keuze “kinderopvang”
  • klik op berekenen
  • je krijgt een proforma berekening van het salaris januari 2023.

Ga weer terug naar de bruto-nettoloonmodule en herhaal bovenstaande, maar selecteer dan tabblad 2022.  Als uitkomst zie je dan een proforma berekening over het jaar 2022.

In veel gevallen zal het netto salaris rond de 4 % hoger zijn. De hoogte hiervan hangt samen met de hoogte van je inkomen! Hoe hoger het inkomen, hoe lager het nettoloon procentueel zal stijgen.

Overigens hebben BK en BMK hun leden opgeroepen om in januari 2023 wel een voorschot uit te betalen op nog nader overeen te komen loonstijgingen.